Bron: theimagists.com

Geloof het of niet, maar je menukaart is een niet te missen tool voor je restaurantmarketing. De kracht van dit stukje papier wordt vaak onderschat, maar kan een gigantisch verschil maken in de perceptie van je klant. Vaak maken ze onbewust hun keuze door de schikking en look van jouw kaart. Hoe zit de ideale menukaart dan in elkaar? Hier vind je alvast een aantal interessante tips!

 

  1. No stress

Zat je al ooit eens met zoveel keuzestress, dat je meteen na het maken van je bestelling spijt had? Dat heeft te maken met het aantal opties op een menukaart. Klanten maken snellere én betere keuzes als ze gewoon niet zoveel opties hebben. De optimale menulengte: niet meer dan 10 hoofdgerechten en maximum 6 desserts. Zo geef je je klant de tijd om hun beste keuze te maken. En zoals je al weet: een tevreden klant is er tien waard.

 

  1. Creëer een totaalplaatje

Niet alleen je interieur, personeel, naam en gerechten zorgen voor je huisstijl, maar ook je menukaart werkt mee aan het totaalplaatje van jouw restaurant. Maak daarom gebruik van je kaart om je concept kracht bij te geven! Zorg voor een origineel en passend design, maak misschien plaats op je kaart om wat meer te vertellen over de geschiedenis van je pand en vertel over wat jouw zaak speciaal maakt.

Zo doe je aan storytelling (het vertellen van een verhaal) en vergroot je de totaalervaring van je klant. Een eenvoudige manier om mond-tot-mond reclame nog meer te stimuleren!

Heb je even geen inspiratie? Check dan deze inspirerende menukaarten!

 

  1. Boost je gerechten

Heb jij bepaalde gerechten die wel een boost kunnen gebruiken? Kies er dan voor om die gerechten een plaats te geven in de rechterbovenhoek van je menu. Dit is – net zoals bij een webpagina – de eerste plaats die klanten zien na het openen van je menukaart! Zit je menukaart anders in elkaar? Plaats dan de gerechten/drankjes die je vaker wil verkopen boven- en onderaan je kaart.

 

  1. Om van te watertanden

Nog een trucje om de verkoop van bepaalde gerechten te stimuleren, is door ze uitgebreid te omschrijven. Gebruik beeldende woorden als “smeuïge”, “sappig” en “kraakvers”. Doe dit niet bij élk gerecht, maar enkel diegene die wel wat extra aandacht verdienen.

 

  1. Laat het euroteken weg

Dit symbool zorgt voor een prikkeling in het pijncentrum van de hersenen. Hou het dus positief en laat het euroteken weg. Ook zorg je zo voor een “korter” bedrag, wat wordt gepercipieerd als minder duur. Probeer je prijzen daarnaast je niet uit te lijnen aan de rechterkant. Door het bedrag net na de zin te zetten, wordt het een deel van de tekst, waardoor jouw klant zich niet focust op de prijs, maar op wat hij écht lekker vindt.

 

Wil je nog meer tips voor de marketing van jouw zaak? Volg nu onze Facebookpagina en ontdek de wereld van restaurantmarketing!