Press enter to see results or esc to cancel.

Happy Tosti - Freatured Image

Resto Stories | Happy Tosti – Restaurantformule met focus op customer happiness

Happy Tosti

Restaurantformule met focus op customer happiness

Een combinatie van sociaal ondernemerschap, toast en happiness: Welkom bij Happy Tosti! Het concept begon in 2016 als een droom om een eigen lunch restaurant te starten en banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking. Intussen bestaat Happy Tosti uit 7 locaties verspreid over Nederland! Dat iedereen happy wordt van een bezoek aan Happy Tosti, is duidelijk te zien aan de vele positieve reviews! Co-Owner Wibe Smulders vertelt ons hoe hun team de klanttevredenheid verhoogt met AreTheyHappy.

[click here to read the English version]

Spreading the happiness

“Ons doel is om over 5 jaar 500 mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen: de teller staat nu op 100. We zijn dus hard aan het groeien.”, vertelt Wibe. “Aan de hand van professionele jobcoaching, wordt meer dan 65% van onze uren gewerkt door mensen met een beperking. Door deze blend van verschillende mensen en onze focus op hun geluk, merken we dat er zoveel meer mogelijk is”.

Deze visie past Happy Tosti ook online toe: “Het spreekt voor zich dat onze online reputatie en klanttevredenheid belangrijk is. Onze focus ligt daarom altijd op het leveren van kwaliteit en goede service”. Dat resulteert dan ook in goede reviews: “Want als je je gasten blij maakt, gaan ze er ook over schrijven. Maar niet iedereen kent ons concept: vaak komen bij ons toeristen over de vloer op basis van onze hoge score op Tripadvisor. Onze uitdaging ligt dan ook bij het inlossen van hun verwachtingen.”

 

Customer feedback = King

Via de inbox van AreTheyHappy krijgt Happy Tosti een overzicht van alle reviews die binnenkomen. “Onze strategie is om die zo snel mogelijk te beantwoorden, en dan zeker de negatieve.”, zegt Wibe. “Als we een slechte beoordeling zien binnenkomen, signaleren we dat meteen naar onze managers. Het is voor ons een teken dat daar wat mee gedaan moet worden, want negatieve reviews worden niet voor niets geschreven.”

Zo gebruikt Happy Tosti de feedback van hun gasten als kapstok voor verbetering: “We zoeken telkens uit wat de reden voor hun klacht is, en proberen hen terug te laten komen. Zo draaien we het negatieve om in iets positiefs.”, vervolgt Wibe.

Pro tip:

“De menselijke kant is héél belangrijk om goede reviews te krijgen. Daarom vragen we onze gasten na elk bezoek of alles naar wens was. Als dat zo is, vragen we hen altijd een review te schrijven. We zijn daar eerlijk over: beoordelingen zijn in deze tijd belangrijk. Ze kunnen ons daar dus oprecht mee helpen. Zelfs al doet 10% dat maar, betekent dit een hoop positieve reviews voor Happy Tosti!”

 

Locatie management en inzicht met AreTheyHappy

Door het succes van hun concept, heeft Happy Tosti vandaag 7 vestigingen. Wibe en zijn mede-eigenaars volgen de online reputatie van elke locatie dan ook nauwgezet op. De gebruikersrechten van AreTheyHappy helpen hen daarbij: “Mijn co-owners en ik houden met de tool het overzicht van de reviews en berichten per zaak.

Zo hoeven we niet telkens in te loggen op alle verschillende social media en review kanalen.” Vertelt Wibe. “Daarnaast hebben onze locatiemanagers en franchisenemers telkens toegang tot hun eigen locatie.”

De insights van AreTheyHappy helpen de eigenaars om hun managers te motiveren: “We merken bijvoorbeeld dat er op bepaalde dagen meer reviews binnenkomen. Op basis van die gegevens geven we onze managers targets mee. We proberen zo samen ons doel te behalen.” En ook de inbox wordt gebruikt als duwtje in de rug: “Goede reviews sturen we vaak door naar onze medewerkers. Zo blijft het ontvangen van reviews top-of-mind!

>> Leer meer over locatiemanagement met AreTheyHappy 

Social media: Altijd in beweging

“Social media en review sites veranderen voortdurend. Dat zagen we bijvoorbeeld onlangs bij Facebook, toen reviews vervangen werden door recommendations,” vertelt Wibe. Dat is dan ook voornaamste reden waarom Happy Tosti voor AreTheyHappy koos: “Net zoals onze zaak is AreTheyHappy een jonge onderneming, die volop in ontwikkeling blijft! Het is leuk om samen te werken met een bedrijf dat continu inspeelt op die veranderingen online. Bovendien is het gewoon een gemakkelijke tool!”

Heb je honger gekregen van al die toast-talk? Breng Happy Tosti een bezoek!

Vergeet geen review te schrijven en steun dit leuke project! Neem zeker een kijkje op hun social media pagina’s.

Tripadvisor Facebook  |  Google  |  Instagram

Locaties:  Den Haag  |  Amsterdam De Pijp  |  Hoofddorp  |  Deventer  |  Leiden  |  Delft  |   Breda

Zelf aan de slag met AreTheyHappy?

In deze explainer video ontdek je wat we voor jouw zaak kunnen betekenen!