De reputatie van uw zaak wordt niet alleen bepaald dankzij de service die jullie bieden, maar ook door jullie klanten die ervaringen delen op verschillende review sites als Facebook, Yelp, TripAdvisor en Google.

Om nieuwe klanten aan te trekken is het dus belangrijk veel én goede reviews terug te vinden over uw zaak. Hoe? Dankzij deze 6 tips.

1. Maak een profiel aan op meerdere review sites

Potentiële klanten zoeken op verschillende review sites. Het is daarom belangrijk om profielen aan te maken op de belangrijkste review sites.

Via Facebook kunnen uw klanten reviews schrijven op de business pagina van uw zaak. Bij Google, TripAdvisor en Yelp kan je makkelijk uw locatie toevoegen of toe-eigenen/claimen… helemaal gratis.

Wil je weten hoe je uw zaak op al deze verschillende kanalen toevoegt of claimt?

Contacteer ons en wij helpen u graag verder…helemaal gratis.

2. Vraag uw klanten ervaringen te delen

Een tevreden klant zal niet altijd op zoek gaan naar manieren om een goede review te schrijven, klanten met een negatieve ervaring doen dit jammer genoeg sneller.

Ontvang je een compliment à la minute, via mail of telefoon? Vraag uw klanten of ze bereid zijn deze ervaring te delen op TripAdvisor, Facebook, Google of Yelp. Wacht hier niet te lang mee. Smeed het ijzer als het heet is! Na een goede service zullen zij dit sneller en met veel plezier doen. Uw klanten weten hoe belangrijk reviews voor uw zaak zijn in tijden waar social media niet meer weg te denken zijn.

Een nee heb je, een ja kan je altijd krijgen. 🙂

3. Maak het makkelijk om reviews achter te laten

Plaats directe links naar uw review profielen in e-mails, op de website, nieuwsbrief of in communicatie met klanten via social media nadat zij uw zaak bezocht hebben. 1 nieuwe review is dan echt maar one click away!

4. Prikkel uw klanten om reviews te schrijven

Tevreden klanten hebben soms dat extra duwtje in de rug nodig om een review te schrijven. Het prikkelen van deze klanten door het bezorgen van een kleine incentive, als blijk van waardering, kan hierbij helpen.

Opgelet: vraag uw klanten om een eerlijke review – en niet om een positieve review – te schrijven. Je wil hen zeker niet het gevoel geven dat je goede reviews koopt.

Organiseer bijvoorbeeld een maandelijkse giveaway waarbij een willekeurige reviewer een gratis ontbijt, dessert of koffie krijgt bij een volgende bezoek.

Niet zeker of een review site het toelaat klanten, via een incentive, aan te sporen reviews te schrijven? Neem contact met ons op en wij vertellen het u!

5. Bedank uw reviewers

Bedank uw klanten die een review schrijven. Reageren op reviews zorgt ervoor dat deze klant nog meer happy worden.

Alle reviews zijn belangrijk, dus negeer zeker niet de negatieve. Maak van deze gelegenheid gebruik om naar een oplossing te zoeken, de ontevreden klant opnieuw naar uw zaak te krijgen en deze alsnog een positieve, onvergetelijk ervaring te bezorgen.

6. Maak er een gewoonte van

Zorg ervoor dat elke werknemer begrijpt dat goede reviews belangrijk zijn voor de zaak en dat een hogere score op review sites voor meer klanten en meer omzet zorgt.

Waarom er geen doelstelling van maken om er elke maand een aantal nieuwe reviews bij hebben? Motiveer uw personeel met een leuke groep incentive.

Het is belangrijk om een beeld te krijgen van de reputatie van uw zaak op review sites en social media. Het is beter te vernemen wat eventuele werkpunten zijn dan het niet te weten en klanten te verliezen.

Hoe volg je eenvoudig alle reviews op deze verschillende review sites op?

Met AreTheyHappy, de social media en review management tool voor restaurants en bars.

Wij monitoren alle belangrijkste social media en review sites die de online reputatie van uw zaak bepalen: Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, TripAdvisor, Google en Yelp. Verneem wat uw klanten delen, reageer sneller op berichten, foto’s, comments en reviews, krijg meer happy en loyale klanten.

This article has 1 comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *